Visit öznur Ozhan at Ping.sg
Gönderen Unknown | 0 yorum

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Dünya Kadınlar günü


kadınlar günüBen bugün yazımda 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'nün tarihçesinden başlamak istemiyorum. Bugünün önemini tarihini zaten hepimiz biliyoruz,öyle değil mi?  Benim için bugün ve her zaman önemli olan günümüzde hala kadına yönelik şiddetin açıktan veya gizli devam etmekte olması.Bazı örümcek ağı örülü beyinlerin, kendisini kadınlar üzerinde hak sahibi görmesi. Kadına şiddet o kadar arttı ki...Aslında hep vardı ama duymuyorduk, bilmiyorduk,görmüyorduk... Belkide görmezden geliyorduk. Her gün tv programlarında bunların vahşice örneklerini izliyoruz. Kimi anne,kimi öğretmen, kimi kız çocuğu toplumun yanlış bilinen kuralları, örf ve adetleri kadına yaşama hakkı bile vermiyor.



Kadınlara daha anne karnında sırf kız olduğu için doğma hakkı bile verilmedi.Eğitim hakkı verilmiyor,küçük yaşta evlendirilip yine istemediği bir hayata savruluyor.Yaşamak istediği hayattan kurtulmak istiyor.İstemek mi?Öyle bir hakkı var mıydı? O genede başkaldırdı istedi. Peki ya sonra? Töre gereği yaşama hakkı da elinden alındı.Tek bir kurşun yada bıçak yarasıyla...

Oysa ki, kadınlar siz erkeklere Allah'ın emaneti değil miydi? Peygamberimizin de kadınlara karşı her zaman sevgili, saygılı, hoşgörülü davranışlarda olduğunu unutmayın. Bunları hatırlayıp kadına gösterilen bu onursuz davranışları bırakalım. Bir çok gelişmiş ülkede kadın hakları çok ilerlemeler göstermiş olsa da ülkemizde kadın hakları istenilen seviyeden oldukça uzaktır. Yılda bir gün kutlanan kadınlar gününün gündeme gelmesi hiç olmazsa kadın haklarının ele alınması,kazanılması,iyileştirilmesi gibi konulara dikkat çekiyor. Kadının özgür,huzurlu,mutlu olma mücadelesi hep sürecek.Kadın işe giderken iş kadını, eve gelince ev kadını, çocuğa bakarken anne. Kabul etmese de bazı kesimler kadın her yerde kadın.

Kadınlara verilmiş bu güzel günde DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'nde, onları onurlandırmak,önemsendiklerini hissettirmek için en basit yollardan biride ona en güzel hediyeyi vermektir. Ben kadınlar gününde Türk Anneler Derneğinin düzenlediği, kadınların bir arada olacağı bir davete katılacağım. Geliri ile kız öğrencilerin okutulması için katkıda bulunacağız.

Bir günde bizim için olsun,tadını çıkaralım,değil mi?

0 yorum: